Egy esküvői ruha kapcsán szerettem bele az online ruhavásárlásba!

Előző hétvégén egy barátunk esküvőjére voltunk hivatalosak a párommal a Halászkert étterembe. Az éttermet viszonylag könnyen megtaláltuk, annak ellenére, hogy még sosem jártunk azon a környéken. Az ifjú pár szűk körű esküvőt tervezett tartani, így a családias hangulatú étterem tökéletes helyszínként szolgált.

Mint minden nő, jómagam számára is több hétig tartott a megfelelő ruha kiválasztása. Bevallom, azért élveztem az egész folyamatot, mivel nagyon szeretek vásárolni. Már kiskoromtól fogva megmutatkozott saját ízlésem, stílusom. Személy szerint nem nyűgnek, hanem kihívásnak élem meg, ha valamilyen alkalomra ruhát kell választani. Jó pár helyen nézelődtem a fővárosban, azonban mivel nem volt éppen esküvőszezon, nem sok olyan női alkalmi ruhával találkoztam, ami tökéletesen passzolt volna. Azért valljuk be, egy alkalmi ruha kiválasztása sokkal hosszadalmasabb folyamat, mintha csak egy felsőre vagy elegánsabb ingre vadásznánk. Már maga a kínálat felmérése sem könnyű, hiszen az ember az ilyesfajta különleges ruhákat nem a szokványos helyeken keresi. Végül a manapság egyre divatosabb online vásárláshoz fordultam. Rövid időn belül találtam egy olyan magyar női alkalmi ruhákat forgalmazó webshopot, ahol számos vonzó ruha közül válogathattam. Számomra külön előnyt jelentett, hogy az oldal magyar volt, hiszen így sokkal gyorsabban kiszállították.

Az esküvőn jó pár régi barátunkkal is találkoztunk, s az egyik lánnyal, aki egyébként a menyasszony húga volt, hosszasan beszélgettem a ruhámról, mert állítása szerint az első perctől kezdve kiszúrta. Egyből megkérdezte, hogy hol sikerült beszereznem ezt a különleges darabot. Elmeséltem, hogy nem volt könnyű, de rátaláltam egy szuper oldalra, ahonnan egy hét alatt megkaptam a megálmodott ruhát. Egyébként egy csipkés pasztell színű alkalmi ruhát választottam.

pasztell csipkés ruha

A lány elmesélte, hogy ő nem híve az online rendelésnek, mert fél, hogy nem passzolna a méret, vagy nem érkezik meg időben a kiválasztott darab. Elmondtam neki, hogy számomra ez az esküvői ruha vásárlás abszolút jó tapasztalat volt, illetve az oldal, a Spiné női alkalmi ruha webáruház, abszolút megbízhatónak tűnik. Van mérettáblázatuk is, aminek segítségével tökéletesen passzoló ruhát rendelhetünk, nekem is teljesen bevált, amit kiválasztottam. Biztattam, hogy próbálja ki ő is, mivel széles választékuk van női alkalmi ruhák terén. Utána olvastam az interneten, és nagyon pozitívak voltak a visszajelzéseik. Manapság könnyen megtehetjük, hogy mások tapasztalataiból építkezünk, hiszen számos fórum létezik, ahol utánanézhetünk, hogy másoknak hogyan vált be valami. A lány végül azt mondta, küldjem majd át neki az oldalt, mert hamarosan hivatalos lesz egy keresztelőre is, ahová még fogalma sincs, hogy mit vegyen fel. Tudni kell rólam, hogy szeretem megosztani másokkal a tapasztalataimat, s ha valami nekem beválik, akkor azt szívesen ajánlom másoknak is. Jó érzéssel tölt el, ha szuper ötleteket, lehetőségeket oszthatok meg másokkal, s ez őket boldoggá teszi. Illetve, mivel én nagyon szeretek vásárolni, de mégsem hallottam még erről a webshopról soha azelőtt – csupán véletlen találtam rá -, gondoltam, megérdemelnek egy kis reklámot, hiszen a ruháik valóban nagyon szépek és megérik az árukat.

Egyébként, szokás mondani, hogy nem illik csinosabbnak lenni a menyasszonynál, így körülnéztem én is, hogy a többiek milyen ruhákat választottak. A felhozatal sokszínű volt, szerintem a legtöbben ízléses, alkalomhoz illő ruhát választottak. Többen is megdicsérték a saját outfit-em, illetve a párom is büszke volt rám, hogy megtaláltam a megfelelő ruhát. Gondolkoztunk rajta, hogy szeretnénk összeöltözni, hogy még jobban fessünk, így végül a páromnak is vettünk egy, a ruhám színével azonos nyakkendőt. Bár sajnos arra nem volt lehetőség, hogy a webshopból rendeljük meg, mivel az a webshop csak női alkalmi ruhákat forgalmaz. Nem is tudom, hogy van-e olyan férfi, akinek lenne annyi türelme, hogy végignézzen egy olyan webshopot, aminek kínálata több ezer ruha, ahogy az most nálam is előfordult. Persze, azért hozzá kell tenni, hogy lehetőségünk van kategóriák alapján keresni, s így ez a folyamat sokkal rövidebb. Nekem külön élmény volt, hogy este, az ágyamban kényelmesen elhelyezkedve választhattam ki a megfelelő ruhát.

Miután mindenki megérkezett az étterembe, nekiláttunk a vacsorának. A választék bőséges volt, és külön elnyerte tetszésünket a párommal, hogy az étterem jellegéből adódóan, illetve az ifjú pár ízlését is tükrözve számos halétel közül válogathattunk. Volt halászlé, hekk, rántott hal, illetve halsaláta is. Ez az egész nagyon különlegessé tette a már amúgy is hangulatos esküvőt. Az egyik ismerősünk nagyon szereti a halételeket, így biztosan ajánlani fogjuk nekik a helyet, mivel a kiszolgálás is nagyon jó, illetve a szakácsok is nagyon kitettek magukért.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat az esküvőn, s szerintem ez részben a ruhának is volt köszönhető. Bizonyított tény, hogy az ember hangulatát befolyásolja, hogy milyen ruhát visel, hiszen tükrözi személyiségünket, s hozzájárul ahhoz is, hogy mennyire tudunk az adott pillanatban magabiztosak lenni. Így mindenkinek ajánlott időt szánni arra, hogy úgy jelenjen meg egy eseményen, ahogy jól érzi magát.