A szeleburdi kisfiaim mindig okoznak valami galibát

A hétvégén elmentünk családostul egy nagyon jó hangulatú kis vidéki étterembe, miután megmásztuk a szomszéd falut körülvevő kies sziklákat. A férjemmel és a két kisfiammal nagyon szeretünk együtt kirándulni, új tájakat, erdőket, folyókat felfedezni. Különösen szeretjük az erdőkben csörgedező patakokat, a madárfüttyöt és a nyíló tarka virágokat. A kirándulást követően mindig ellátogatunk egy útba eső étterembe, hogy visszanyerjük a ledolgozott energiáinkat.

A kisfiaim most a tavasz beköszöntével valahogy nagyon virgoncak lettek, minél melegebb lesz az idő, valahogy annál aktívabbak és nagyobb lesz a mozgásigényük. A kisebbik, ötéves fiamnak mozog az egyik foga pár napja. Az étteremben várni kellett egy ideig az ételre, a fiaim pedig már nyűgösek voltak és türelmetlenek. Először csak a villákkal szurkálták egymást, mindig kitaláltak valamit, amiért rájuk kellett szólni. Aztán amikor kimentem a mosdóba, kitalálták, hogy nem bírnak tovább egy helyben maradni, és arra értem vissza az asztalhoz, hogy elkezdtek fogócskázni. Az apjukkal el akartuk fogni őket, de ekkor valahogy egymásnak ütköztek, a kisebb fiam neki ment a nagyobb vállának, amitől a kisfiú mozgó foga kiesett, ő pedig lenyelte.

Egyből pánikba estem, de a szomszéd asztalnál ülő anyuka megnyugtatott, hogy velük is történt ilyen, és a gyereknek semmi baja nem lesz a lenyelt fogtól. Nem voltam azért teljesen nyugodt, úgyhogy hétfőn felkerestem egy fogászatot. Köztudott, hogy a gyerekek mennyire félnek a fogorvostól, és valóban, a helyi állami rendelőnk nagyon komor és barátságtalan. Ezért felmentem az internetre és elkezdtem keresgélni Budapesten barátságosabb magánfogászatot, ahova el tudom majd rángatni a gyereket különösebb hiszti nélkül.

Rövidesen megtaláltam a tökéletes fogászatot. A honlapjukon nagyon részletes leírásokat találtam mindenféle kezelésről és szolgáltatásról, igazán jó stílusban, barátságosan és humorosan informál mindenről. A honlapon van lehetőség megnézni, hogy milyen orvosok dolgoznak a fogászaton, így végig is néztem a képekkel gazdagított bemutatkozásokat. Igyekeztem a kisfiam fejével gondolkozni, hogy a helyében melyikük lenne a legszimpatikusabb. Kiválasztottam egy aranyos, de precíz és alapos, sok tapasztalattal rendelkező hölgyet, majd tárcsáztam a rendelő számát. Nemsokára adtak is időpontot arra a napra, amikor a legalkalmasabb, hogy elvigyem a fiamat.

Tudom, hogy a kisfiamnak van egy-két lyukas foga, a fogtömés árak is érdekeltek, amit szerencsére feltüntettek az oldalon a többi kezelés árával együtt. Egy alapos, professzionális, emberközpontú rendelőért cserébe nagyon emberi, megfizethető árakkal találkoztam. Szerencsére a fogászaton sokféle kezelés és szolgáltatás elérhető. Az orvosok itt figyelembe veszik a páciens egyéni igényeit, és nem csak a fog gyógyítását tartják szem előtt, hanem azt is, hogy a beteget ellássák tanácsokkal a megelőzést és az egészség megtartását illetően. A fogorvos nem olcsó mulatság, de a fogtömés árak azért megfizethetőek.

A honlapon sok érdekes cikket is olvashatunk különböző fogászati témákban. Mivel most aktuális számunkra, elolvastam párat a fogszuvasodással és a fogtöméssel kapcsolatban. Ezekben az író arra buzdít, hogy helyes táplálkozással és fogtisztítással sok minden megelőzhető lenne, így a gyerekeinket minél fiatalabb életkorban kezdjük hozzászoktatni az egészséges táplálkozáshoz és a helyes, rendszeres fogmosáshoz. A gyereknek nem szabad félnie a fogorvostól, ezért olyan szakembert tanácsolt választani, aki a gyereknek is szimpatikus, de bárkihez fordulunk, minden bizonnyal tud bánni a gyerekkel és mindent megtesz azért, hogy elnyerje a bizalmát.

Persze a kisfiamat nagyon nehezen sikerült elrángatni a rendelőbe, de a doktor bácsi olyan kedvesen fogadta, hogy hamar összebarátkoztak és minden fogat alaposan meg tudott vizsgálni. A rossz fogat percek alatt betömte és megnyugtatott minket, hogy semmi komolyabb baj nincs sem a kiesett és lenyelt foggal, sem pedig mással a szájüregben. Megkönnyebbültem, hogy találtam egy fogászatot, ahova a kisfiam nem retteg belépni, és még a fogtömés árak sem szöknek az egekbe.