Gyertyafényes beszélgetés az argon palackokról

Múltkor egy étterembe szerveztem meg a randevúmat egy kissé fura figurával. Szimpatikus volt, meg minden, csak mégis volt benne valami, ami miatt furának éreztem. Ettől függetlenül úgy voltam vele, hogy adhatok neki egy esélyt, attól még nem fog összedőlni a világ. Ahhoz mindig ragaszkodom, hogy ha randizni megyek, én döntsek a helyszínről. Általában több pontja van egy ilyen randevúnak, első lépésként vagy egy ebéd, vacsora, vagy egy mozi, és utána egy szabadtéri séta, ha szimpatikusnak találom az illetőt. Ha nem érzem úgy, hogy nekem való, akkor valamilyen ürüggyel lelépek a séta előtt. Most is ezt terveztem, de nagyon meglepődtem, amikor partnerem az argon palackok jelentőségét kezdte el részletezni.

Nem kertelek, valahogy nem érdekelt, eleinte. Talán azért, mert mindenféle bevezetés nélkül benyögte, hogy hát akkor beszélgessünk az argon palackokról. Én köpni, nyelni nem tudtam, majdnem elment az étvágyam is, mert nem akartam elhinni, hogy lehet valaki olyan lúzer, hogy még csak átvezetni se tudja a dolgokat két téma között. Jeleztem felé, hogy én erről semmit nem tudok, így nem is tudom, hogyan lehetne erről bármilyen formában is beszélgetni. Mintha csak erre várt volna, elkezdtek ömleni belőle a szavak. Felsorolt az argonról mindent, a periódusos rendszerben való elhelyezkedésétől kezdve a felhasználási területig tényleg mindent. Kezdtem egyre kellemetlenebbül érezni magam, de megfogadtam, hogy csak azért is megeszem a kikért ételt, és a monológja végén kifizettetem vele az egészet. Nem is értem, hogy gondolta, hogy egy nőnek így próbáljon imponálni!

Próbáltam azért jól nevelt nő módjára türelmesen hallgatni, ami egészen addig könnyű volt, míg volt a tányéromon étel. Utána már kicsit nehezebben tudtam tartani magam, de az volt a legnagyobb szerencséje, hogy egy kicsit érdekesebb irányba tudta terelni ezt a témát. Ugyanis bár az nem érdekelt, hogy mik az általános jellemzői, azért a felhasználás már érdekesebb volt. Elmondta, hogy az argon jelen van a búvárkodásban, építészetben, a világító neonreklámok gyártásában, és az élelmiszeriparban is. Azt is elmondta, hogy az argon palackok sok esetben jól jönnek, persze leginkább azoknak, akik az előbb említett ágazatok valamelyikében dolgoznak.

Ez rám mondjuk pont nem vonatkozott, de egy ismerősöm éppen most akart belevágni a neonreklám bizniszbe. Azt nem mondta el, pontosan hogyan gondolja, meg miből indulna el, de gondoltam, ha már ilyen furcsa partnerem van, akkor egy kicsit hasznát veszem. Megkérdeztem, hogy esetleg tud-e olyan helyet, ahonnan rendelhetők argon palackok? Látszott rajta, hogy nagyon megörült a kérdésnek, mert úgy érezhette, hogy tényleg érdeklődöm a téma iránt. Vagy éppen ő iránta.

Kicsit azért persze sajnáltam a figurát, mert rendes embernek tűnt, de nagyon unalmas ember, és nehezen találja meg a hangot a nőkkel. Legalábbis velem nem igazán járt sikerrel. Na mindegy, most nem is ez a lényeg.

Elmondta, hogy tudomása szerint a Gázcseretelep foglalkozik argon palackok értékesítésével, így náluk biztosan sikerrel járok. Megkérdezte, hogy mihez szeretném, de tisztáztam rögtön a dolgot, és elmondtam, hogy nem nekem van rá szükségem, hanem egy ismerősöm miatt kérdezem. Ekkor kicsit csalódottnak látszott, de próbálta leplezni.

Én felírtam a telefonomba rögtön a Gázcseretelep nevét, és azt is, hogy ott vannak argon palackok.

argon palackok

A randi további részét nem tartom igazán említésre méltónak, elmondtam a srácnak, hogy nagyon kedves, meg segítőkész, és látszik, hogy tud beszélni, de én izgalmasabb embert keresek, és elköszöntem. Na, ekkor már nem volt annyira kedves, mondanám, hogy kezdett izgalmasabbá válni a történet, ahogy minden szitokszót válogatás nélkül utánam ordibált. Nem vettem magamra, és a körülötte lévők is csak röhögtek rajta. Neki biztosan megérte, mert így legalább valaki figyelt rá.

Azért azt én sem mondom, hogy annyira rosszul jártam volna, mert volt egy potyavacsorám. Ezen felül egy ismerősömnek is szereztem egy kis infót, ami talán szükséges lehet az új vállalkozása beindításához.

Másnap elküldtem neki az infót, hogy a Gázcseretelep foglalkozik többek között argon palackok értékesítésével, ami jól jöhet neki a neonreklámos dologhoz. Nagyon hálás volt, és elmondta, hogy sokfelé nézelődött már, de sehol sem talált megbízható információkat. Sehol sem látott olyan véleményeket, amik kellően meggyőzték volna, ezért külön örül ennek a kis segítségnek is.

Miután leinfózta az oldalt, még annyit írt, hogy most már tuti őket választja. Azt nekem már nem indokolta meg, hogy miért, de legközelebb már talán az ő sikersztoriját is el tudom mesélni.