Egy vendéglőben is lehet viccelődni

Legalábbis, amíg nem sértenek meg senkit sem. Én idén április 1-én olyan jót láttam, hogy jómagam is inspirálódtam belőle később.

Szóval, bementünk a feleségemmel egy hozzánk közeli vendéglőbe vacsorázni. Nem ez a törzshelyünk, de évente kétszer, háromszor előfordulunk itt is. És mit látok? Nem élvezem mindig, hogy főnök vagyok… várjunk csak, mégis!; Nem vagyok tökéletes, de tudok nokedlit szaggatni; Én egy tetovált apuka vagyok, olyan mint egy normál apa, csak sokkal menőbb. Ilyen és ehhez hasonló menő feliratos pólókban voltak a pincérek. Az emberek rendesen hobbit űztek belőle, akárcsak mi is, hogy mindegyik pincérnek le tudjuk olvasni, hogy mit ír a pólóján. Percenként lehetett hallani egy egy hatalmast kacajt és ilyenkor tudni lehetett, hogy valaki épp elolvasott egy újabb póló feliratát. Mint megtudtam, a minket kiszolgáló pincért, a főnökük lepte meg őket ezzel, vagy úgymond megviccelte, mert mindenkinek kicserélte az ingét egy, a személynek tartalmában is megfelelő pólóra. A mi pincérünk pólóján például azt írta, hogy: Sokat tanultam a hibáimon, azon gondolkodom, hogy csinálok még néhányat. Mint kiderült, azért kapta ezt, mert nap végén, záráskor ő szokott a legtöbbször hibázni, ami a napvégi teendőket illeti.

Le voltam nyűgözve az egész ötlettől, úgyhogy másnap írtam egy levelet az étteremnek, megdicsértem a halászlevüket meg a pólós ötletet és megkérdeztem, hogy honnan szerezték őket. Kiderült, hogy az online póló rendelést a lolmarkt.hu oldalról bonyolította a főnökük. Azonnal felnéztem az oldalra és fél órával később már le is adtam a rendelésem három különböző pólóra.

Mindenféle témában voltak pólók: páros pólók, poénos szövegek, munka témájú írások, magyaros tematikájú megszólalások, legény- és leánybúcsú alkalmára készült helyzetjelentések, alkoholos és családi témát boncolgató pólók, internet, hobbi vagy épp film tárgykörű pólók. Nem győztem legeltetni a szemem. És darabjuk csak négyezer forint (3 9910 forint, ha pontos akarok lenni). Mivel én hármat rendeltem, már postaköltséget sem kellett fizetnem (10 000 forint felett nem kell fizetni). Én vettem magamnak egy 3,6 nem jó de nem is tragikus feliratú pólót, mert az egyik kedvenc sorozatom a Csernobil. Aztán rendeltem egy Tyrionos pólót, hiszen a Trónok harca is egy örök klasszikus. A feleségemnek pedig vettem egy The walking mom feliratú pólót, amit majd akkor fogok csak oda adni neki, amikor megszüli a gyerekünket (most hét hónapos terhes). Mekkora poén lesz!

A cég egyébként egyedi pólók tervezésével is foglalkozik, tehát oda mehetsz hozzájuk, elmondhatod, hogy mit szeretnél és ők megcsinálják neked majd kinyomtatják egy példánytól kezdve nagy példányszámokig. Megnéztem, hogy hol van boltjuk, mert lehet, hogy meglepem a haverjaimat majd később egy Farkas Falka feliratú pólóval (így hívjuk magunkat), és kiderült hogy nagyon sok helyen van boltjuk: Budaörsön, Dunakeszin, Egerben, Debrecenben, Miskolcon, Tiszaújvárosban, Budakalászon, Maglódon, Soroksáron és még Nyíregyházán is. Ebből ítélve elég jó munkát végezhetnek, hogy sikerült egy ekkora láncot kialakítani maguknak.

Ma reggel kaptam üzenetet a GLS futártól, hogy hozni fogja a pólókat (tegnap rendeltem). Kicsit izgulok, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy mint mindig, most is elsiettem a rendelést és nem figyeltem oda eléggé a méretválasztásra. De szerencsére erre is van megoldás, mivel 14 napig vissza lehet váltani a hibátlan állapotban lévő pólókat, akár három módon is: vagy beviszed személyesen egy boltba, vagy visszapostázod, vagy futárszolgálaton keresztül kéred a méretcserét. Szóval, ha az én pólóim nem lesznek megfelelőek méretben, akkor azt simán vissza tudom váltani. A feleségemé más kérdés, de neki alapból próbáltam nagyon venni, mert ezt a pólót rajta pizsamaként vagy egy kényelmes otthonkaként tudom elképzelni és az olyan néha még jobb is, hogy nagy az emberre.

A vendéglőbe pedig még tuti vissza fogunk menni, sokkal gyakrabban, mint eddig, mert ahol egy ilyen ötlet születik, ott tuti más érdekességet is kitalálnak majd néha napján. Az is lehet, hogy készítettek a főnöknek egy egyedi pólót, valami frappáns felirattal, hogy ő maga milyen frappáns. Na jó, ez enyhe túlzás, ami a fogyasztói visszajelzést illeti, de komolyan mondom, hogy sokkal szimpatikusabb lett az egész hely.