Éttermi ebéd az első fizetésemből

Szerintem, ha egy egyetemen vagy kollégiumban körbekérdeznél, hogy hány ember jár étterembe enni, igen csak kevés hallgató válaszolna igennel. Egyetemistaként sokszor annak örülünk, ha megvehetjük a drágábbik mirelit pizzát és nem a szokásos, saját márkás darabot kell választanunk.

Nem titkolom, hogy mióta elköltöztem otthonról és egyetemre járok, eléggé megbarátkoztam a zacskós levesekkel és az instant tésztákkal. Na meg lehet, hogy fogytam is pár kiló (bár ennek általában mindenki csak örülni szokott).

Azonban amint elrendezkedtem teljesen és belerázódtam az új életstílusba úgy döntöttem, hogy elkezdek diákmunka után keresgélni, hogy kicsit kényelmesebben legyek a hétköznapokban és félre tudjak rakni egy keveset.

Amikor nekiáll az ember egy ilyen folyamatnak, azzal tisztában van, hogy diákmunka budapest területén annyi van, mint hal a tengerben. Azzal azonban sokan nem számolnak, hogy mennyire nehéz bekerülni és milyen kacifántos jó iskolaszövetkezetet találni.

Én azonban remekül jártam, hiszen rátaláltam a TopiWork iskolaszövetkezetre, akiknél volt rengeteg elérhető diákmunka budapest területén. Rengeteg kategóriára voltak osztva a munkák, hiszen voltak otthonról végezhető vagy alkalmi állások, gazdasági és marketinges gyakornoki pozíciók, de még fizikai, műszaki és informatikai lehetőségek közül is lehetett válogatni. Hát nem csodás?

Igyekeztem a szakterületemhez kapcsolódó munkák között nézelődni, de hogy őszinte legyek, még egy gyorsétterembe is elmentem volna dolgozni, csak hogy keressek valamennyi pénzt.

Sikerült azonban találnom egy nekem megfelelő pozíciót, aminek még az órabére is nagyon kedvező volt. Leadtam a jelentkezésemet és be is hívtak egy interjúra.

Csodák csodájára megkaptam az állást, így hihetetlenül boldog voltam, hogy mindez első nekifutásra sikerült. Az adminisztráció a TopiWork iskolaszövetkezettel nagyon gördülékenyen és egyszerűen ment, így egy rossz szavam sem lehet.

A pozitív élmények pedig csak sokszorozódnak, mióta dolgozom. Ha bármi probléma van, az iskolaszövetkezet csapatához mindig fordulhatok, hiszen ahogy tudnak segítenek nekem. A fizetésemet mindig időben megkapom, így erre sem lehet semmilyen panaszom. A munkáltató cég is egy nagyon színvonalas hely, olyannyira, hogy nem hittem volna, hogy ilyen fiatalon egy ilyen cégnél fogok majd dolgozni. Ebből is látszik, hogy a TopiWork megválogatja azt, hogy kikkel is dolgozik együtt.

Így most már nem csak pénzem van, de egy stabil munkahelyem is, ahol rengeteg tanulok nap mint nap és amivel teljes mértékben elégedett vagyok. Az első fizetésemből el is mentem egy közeli halászcsárdába, hogy egyek egy igazán jót a sok instant leves után. Szóval, ha engem kérdeznél az éttermi étkezésekről, már büszkén igent mondhatnék.