A Top Cégalapítás segítségével könnyebb vállalkozást kezdeni

Milyen érdekes dilemmák elé állíthatja az élet az embert, nem igaz? És itt most nem csak olyasmiről beszélek, mint dönteni két állás vagy program között, sokkal inkább olyasmiről, ami legalább egy időre markánsan meghatározza majd az életünket, mindennapjainkat. Olyan lehetőségekről, amik akár teljes egészében felforgathatják a sorsunkat. Például egy vállalkozás megalapítása, hogy konkrétak legyünk. Én korábban mindig is alkalmazott voltam, bár nem tagadom, gyakran elképzeltem, hogy milyen is lehetne a magam urának lenni, csak a saját hasznom és megélhetésem érdekében kamatoztatni a szakmai tapasztalatomat. Aztán egyszer egy véletlen találkozásnak köszönhetően minden megváltozott, és eldöntöttem: nem várok tovább, mert elszalad mellettem az élet. Ideje a magam útját járni, és ehhez a Top Cégalapítás nyújtotta későbbiekben komoly segítséget. Persze ehhez először meg kellett őket ismerni.

Történt ugyanis, hogy a feleségemmel éppen évfordulót mentünk ünnepelni. Ki is néztünk egy nem sokkal korábban nyílt éttermet, ami nagyon jónak tűnt, az értékelések is elég pozitívak voltak, amiket olvastam róluk. Csak ott, a vacsora közben derült ki, hogy a tulajdonosa egy egykori osztálytársam, aki jó ideig szintén hasonló gondolatokkal, dilemmákkal küzdött, mint én, csak éppen hamarabb jutott eszébe cselekedni. Odajött, és amikor felismertem, nagyon megörültünk egymásnak. Szerintem nem találkoztunk vagy 15 éve. Végül leült mellénk, miután befejeztük a vacsoránkat, és még egy farabig beszélgettünk. Elmesélte, hogy hogyan választotta végül a vendéglátást, és hogyan lett elege abból, hogy egy egyszerű alkalmazottként nincsenek különösebb kilátásai. Úgyhogy amint lehetősége nyílt rá, már el is kezdte megszervezni a saját étterme körüli dolgokat, és ennek eredményében ültünk akkor. Azt is megemlítette, hogy egy Top Cégalapítás nevű vállalkozás hatalmas segítségére volt a folyamatban, ugyanis ha valaki igénybe veszi a szolgáltatásaikat, akkor rengeteg mindent elintéznek, illetve asszisztálnak csomó mindenhez. Ez akkor igencsak megütötte a fülemet, de később azért még rákérdeztem.

A beszélgetés valóságos lavinát indított el bennem. Ha más is meg tudja csinálni, akkor nekem miért ne sikerülne? Miért lenne annyira nehéz céget alapítani? Rengetegen megcsinálták már előttem is, és valószínűleg utánam is nagyon sokan fognak vállalkozni. Az ilyesmihez talpraesettség és széles körű ismeretek kellenek, és én, azt hiszem, egyiknek sem voltam soha a hiányában. Megértem, ha valaki végzettség nélkül, betanított munkásként vagy közmunkásként dolgozik, annak jóval kisebb az esélye a sikeres cégalapításra, ha egyáltalán megfordul valaha a fejében, de én éreztem magamban annyi ambíciót, hogy akár bele is vághassak. És ez az érzés napról napra csak nőtt.

Fel is hívtam nem sokkal később ezt a rég látott ismerősömet, és kértem, hogy ha van ideje, akkor meséljen nekem még egy keveset a Top Cégalapítás szolgáltatásáról, mert szívesen megismerném én is. Mondta, hogy nagyon szívesen, örömmel hallja, hogy engem is érdekel az ilyesmi. Elmondta, hogy ez egy olyan cég, amelyik induló vállalkozások számára segít megtenni az első lépéseket mind a jog, mind a követelmények útvesztőjében. Mert bizony céget alapítani nem csak annyit jelent, hogy az ember besétál a hivatalba, kitölt egy formanyomtatványt, és pár nap múlva már kezdheti is a működését. Bizony, bizonyos vállalkozásfajtákhoz jelentős követelményeknek kell megfelelni, és a bejegyzés ezek közül még a legkevesebb. Ott van még a székhely kérdése, amin a legtöbben elbuknak. Ismét egy dilemma: a saját ingatlanunkat jegyeztessük be székhelynek, vagy célszerűbb máshová? Ez mind-mind olyasmi, amit érintettünk, de végül megkértem, hogy adja meg a Top Cégalapítás weboldalát, ott biztosan mindez le van írva, és hamarabb átjöhet nekem az infó.

Végül amint az egykori osztálytársam átküldte nekem a Top Cégalapítás oldalát, már vetettem is bele magam a tanulmányozásába. Ahogyan mondta: valóban a friss vállalkozások indulását segítik, egy egészen barátinak mondható ellenszolgáltatásért cserébe. Legalább is ahhoz képest, amennyi mindent kínálnak a csomagjaik, ezek az összegek nem mondhatóak nagyon komolynak vagy vérmesnek. Több lehetőség közül is lehet választani: ha saját székhelyet szeretnénk, akkor tudjuk náluk a legolcsóbban intézni a dolgokat. Ehhez hozzá tartozik az ügyvédi képviselet, a cégbíróságon, a konzultáció, és a tulajdoni lapok megszerzése. Ez 17.990 +áfa, azaz ha a saját házadat, lakásodat viszed bele a vállalkozásodba, akkor ennyit kell rászánnod erre a hasznos segítségre. Nem olyan hű, de sok, igaz?

Amik viszont ennél is sokkal jobb ajánlatok, azok a székhelyszolgáltatással együtt igénybe vett cégalapítási csomagok! Két lehetőség körül válaszhat, aki erre az útra lép. Vagy bérelsz a jóvoltukból székhelyet Budapesten, és akkor elmondhatod, hogy egy fővárosi vállalkozás tulajdonosa vagy, avagy választod Újlengyelt, egy távolabb eső, de teljes mértékben iparűzési adótól mentes helyet! Így van, Újlengyelben nem kell IPA-t fizetni, a település köszöni szépen, de enélkül is remekül elvan. Így hát egyre többen és többen döntenek amellett, hogy megspórolják ezt az adónemet, és ott jelölik ki a székhelyüket. Ennek az a módja, hogy ott több ingatlanban is foglalkoznak székhelyszolgáltatással, és egy rendszeresen fizetett díj ellenében a friss vállalkozások oda tehetik a székhelyüket. Ebben nyújt hihetetlenül értékes segítséget a Top Cégalapítás, hiszen ha hozzájuk fordulunk, akkor mindezt elintézik nekünk.

Ezen felül ha az ő közbenjárásukat választjuk székhely-ügyben, akkor további szolgáltatások is benne vannak a csomagban, úgy, mint a levelezés átvétele és havi egyszeri továbbítása, a cégtábla kihelyezése, a kiérkező hatóságok szakszerű kezelése, és ezen felül bónusz 6+1 hónap a bérelt székhelyen. Mindezért budapesti opció választása esetén csak 29.990 Ft+áfa, újlengyeli székhely esetén pedig 39.990 Ft+áfa díjat kérnek el. Azaz egyáltalán nem veszélyes összegeket. Tulajdonképpen ezt bárki ki tudja fizetni, és a segítség, amit érte kap, ennél sokkal értékesebb. Itt volt az a pont, ahol eldöntöttem: mostantól kezdve folyamatosan figyelni fogok a kiadásokra, elkezdek félretenni, minden forintot megfogok, amit csak lehetséges, sőt, még túlórázom is, de összeszedem a cégalapításhoz szükséges alaptőkét. Ha törik, ha szakad.

Nem mondom, nagyon kemény hetek-hónapok elébe néztem, de sikerült. Bár igaz, hogy a szüleim is voltak olyan kedvesek, hogy megtámogattak egy kis megtakarítással, amit majd vissza is fizetek nekik, amint lehetséges, de a lényeg, hogy minden nyitva és készen állt arra, hogy megalapítsam a saját cégemet. Úgyhogy újra kikerestem a Top Cégalapítás oldalát, és az elérhetőségükön meg is kerestem őket. Természetesen nagyon kedvesek, körültekintőek és segítőkészek voltak, de ezt már talán felesleges is taglalnom. A lényeg, hogy az ő hathatós közbenjárásukkal nem sokkal később már elmondhattam magamról: cégalapító vagyok. Innentől kezdve akár siker, akár kudarc vár, azt csak magamnak és a saját ügyességemnek köszönhetem. De legalább megpróbáltam, végződjön bárhogy is. Nem mondhatja senki, hogy nem álltam a sarkamra, és vettem végül a saját kezembe az irányítást.