A csárda, az állatpark és a szülinapom

Elérkezett a szülinapom, ezért természetesen megbeszéltük a párommal, hogy elmegyünk csak kettesben egy étterembe. Mivel imádunk étterembe járni, és új helyeket felfedezni, evidens volt, hogy olyanba megyünk, ahol eddig még nem jártunk. Szeretünk kirándulni, felfedezni az ország különböző régióit, így van, hogy csak rábökünk a térképre és megyünk. Biztos azt gondoljátok, a születésnapomon választhattam volna valami olyan helyet, ahova rég vágyódom, de esetleg a hétköznapokban nem engedhetjük meg magunknak. Nos, én többre tartom a kalandot, mint a vágyakozást, így most is előszedtük a nagy autós térképünket, és egy kockával dobtam rá. Addig kellett dobnom, míg hatos nem lett, és, ahol ez a hatos megállt, oda tettük a célpontot. A terület pedig Nyíregyházára esett.

Sosem jártunk még Nyíregyházán, csak azt tudtuk, hogy ott van az ország egyik legszebb állatkertje – legalábbis ezt mondják. Kicsit feltérképeztük a dolgokat a neten, hát tényleg nem sok látnivaló van ott ezen kívül, a város sajnos nem éppen egy túlfejlesztett része az országnak. Ennek ellenére, amit dobtam, ahhoz ragaszkodtam, és úgy voltam vele, legalább megnézzük az állatokat is. Foglaltunk szállást, közel a parkhoz, sőt, a hotelnak külön bejárata van az állatparkba. Egy éjszaka, félpanzióval, izgalmasnak ígérkezett. Ahogy a Tisza mentén jártunk, láttunk egy csárdát, és ha már lúd, legyen kövér alapon megálltunk, hogy leteszteljük. Az ételek és a kiszolgálás is csodás volt és hangulatos, de az érdekes része a dolognak csak ezután jött. Elmentem a mosdóba, ahol nagyon egyedi fürdőszoba burkolat ötletet láttam. Meg is fordult a fejemben, hogy egy csárdában sem tapasztaltam még ilyen dizájnos mellékhelyiséget. Meg is kérdeztem a pincért, hogy ezt ki találta ki, erre ő hívta a tulajdonost. A férfi elmondta, hogy nemrég tették rendbe a mosdót, és bár kicsit eltér a csárda eredeti hangulatától, akartak valami modernet is. És találtak egy honlapot, ahol a burkolatok egész tárházát lelték fel, nem beszélve az ötletességről, és a leírásról, hogy mire kell ilyenkor odafigyelni. Kértem, hogy írja már fel nekem, mert, ha hazaértünk, tutira lecsekkolom.

A kirándulás folytatódott Nyíregyházára, és közben többször beugrott a fürdőszoba burkolat ötlet, amit láttam. Mondtam is a páromnak, ha ők ilyen jól megoldották, talán nekünk sem ártana felújítani a fürdőt otthon, úgyis régóta álmodom arról, hogy a zuhaikabint végre kádra cseréljük.

Az állatkert egyébként tényleg csodálatos, az élőlények hatalmas területen élnek, és látszik, hogy boldogok. Fél nap kellett, hogy bejárjuk, de megérte. Legközelebb a gyerekeket is elhozzuk, és itt szállunk meg újra, mert a hotel is Pazar volt minden szempontból, még dinoszauruszok is voltak a kertben. És persze a vacsoránál valahogy csak előkerült egy szülinapi torta, amitől könnyekig hatódtam. Lehet, hogy Nyíregyháza nem az ország legérdekesebb része, nekem ez a kirándulás mégis nagyon sokat adott. Hazaérve előszedtem a vendéglőstől kapott cetlit, és megnéztem a honlapot: fürdőszobaötletek.hu. Hát, érdemes csekkolni! Nem is gondoltam, hogy van olyan honlap, ami ennyire átfogó képet ad a fürdő felújításról, átalakításról, berendezésről. Az embernek megjön a kedve a változtatáshoz, és nagyon jó, hogy nem kell több különböző oldal között ugrabugrálva összeszedni az infókat.