Anya szülinapja, halászcsárda, e-tanusitas.eu; mi kell még?

Anyukám most töltötte be az 55. életévét, és ennek örömére a kedvenc halászcsárdájában, a Régi Siposban gyűlt össze a család egy ebédre. A Régi Siposban rengeteg féle halétel van, de a szárnyas, marha, disznó és vegetáriánus fogásaik is kiválóak. Akárhányszor itt eszünk, kézcsókom küldöm a szakácsnak, akárcsak a feleségem. Szóval ez igazából nem is csak anya kedvenc halászcsárdája, hanem az egész családé; mindig nagyon jó hangulatban telnek az itt eltöltött ebédek.

Persze az ünnepelt ilyenkor végigveszi az egész családot, hogy kivel mi történt. Mosolyogva kérdezte tőlünk is: Dia, Zsuzsi, hogy vagytok?

Elmondtuk, hogy már minden király, meg van beszélve minden az új lakással kapcsolatban, és a régivel is, csak az energetikai tanúsítványt kell kiállíttatnunk, és már költözhetünk is.

Kérdezte, hogy melyik céggel akarjuk a felmérést elvégezni, és mikor mondtuk, hogy még nem tudjuk, rögtön ajánlott egyet, és megadta a honlapjuk címét: http://e-tanusitas.eu/.

Azt mondta, hogy a kolléganője ezt a céget kérte fel, és nagyon korrekt áron, ráadásul gyorsan dolgoznak. A felmérést követően 24 órán belül nálunk lehet a tanúsítvány, és ezért nem számolnak fel felárat. Plusz, ha a szerződéskötés miatt még ennél is gyorsabb ügyintézés szükséges, akkor sms-ben el tudják küldeni a hitelesített nyomtatvány azonosító számát, a felmérés után 6-12 órával, és ennek segítségével az ügyvéd már ki tudja állítani az adásvételi szerződést.

Ezen kívül, ami irtó klassz, hogy mivel egy ilyen nyomtatvány 10 évig érvényes, amennyiben nem történik a kéglin olyan mértékű, jellegű felújítás, ami befolyásolná az energetikai besorolását, ezért a cég elektronikus formában 10 évig tárolja, és rendelkezésünkre bocsátja újra, ha kell.

„De ezeket az infókat persze mind megtaláljátok a honlapon, leírtátok a pontos címet? http://www.e-tanusitas.eu/, ne felejtsétek el!”

Diával összenevettünk, felírtuk a címet, hogy anya megnyugodjon, és amíg a desszertre vártunk, kitöltöttük a megrendelési űrlapot. Csupán nevünk, telszám, email, és a lakás pontos címe kellett – ez két okból fontos, egyrészt, mert az egész országban végeznek felmérést, és ilyenkor a területi illetékesnek továbbítják az adatokat, másrészt, bizonyos távolságoknál némi kiszállási díjat kell fizetni.

Pont végeztünk, mire megjött a desszert. Nagyon hálásak voltunk anyának, hogy levett egy gondot a vállunkról, így két héttel később őt érte a megtiszteltetés, hogy elsőként nézhette meg az új lakásunkat.