Végre nekem is lett bőr hátizsákom!

A múltkori, motoros kalandunk után egy kicsit elgondolkodtam. Régebben mindig ódzkodtam attól, hogy valódi bőrből készült dolgokat viseljek. Úgy gondoltam, hogy az állatok védelme megér annyit, hogy lemondjuk a divatozásról. Csakhogy ma már egészen más jelentősége van a bőriparnak. Ha valaki hosszú évekre tervez és bölcsen vásárol, annak jobban ajánlom a valódi bőrből készült dolgokat, mint az amúgy szintén természetkárosító műanyagok.

Arra gondoltam, hogy végre engedek a kísértésnek és beszerzek egy valódi bőr hátizsákot. Praktikus, mert amíg új, elegánsabb ruhával is tudom hordani. Ha kicsit betörik, sportos szerelésnek is elmegy, amikor pedig – sok-sok-sok év múlva már nagyon elhasználódik, hippi szereléshez még mindig oda ajándékozhatom a gyereknek.

Aztán valahogy nem találtam igazán meggyőzőt. A motoros boltok kínálatában szerepelt egy-két darab, de ezek kimondottan motorozós fazonúak, ilyet annyira azért nem szeretnék, bár Zsófi ruhája nagyon bejött nekem.

A különböző kézműves vásárok sem jelentettek megoldást. A népies stílus nekem nem jön be annyira, és kétségeim voltak, vajon vissza tudom-e vinni a kiválasztott táskát, ha esetleg valami baj van vele?

Végül, szokásomhoz híven az internethez fordultam segítségért. Találtam is egy jó kis Karen névre hallgató női bőr hátizsákot az egyikben. Pont annyiba kerül, mint amennyit szánnék egy ilyen örök darabra!

Imádom, mert klasszikus de modern is egyszerre, kézitáskaként és hátizsákként is tudom használni. Finom, jó minőségű bőrből van, tuti, hogy évekig kiszolgál még.