Tapasztalat csere az étteremben

A barátaim között van egy pár akik vettek egy telket és éppen most építkeznek. Az esküvőjük is nem rég volt, és úgy döntöttek, egyből neki is állnak a közös fészek megteremtésének. Aztán amikor elmegyünk együtt valahova, például étterembe, és társasági esemény van, mindig arról beszélnek, hogy hogy állnak a készülő házukkal. Mi meg lelkesen hallgatjuk a történeteiket.

A jelenlegi összejövetel témája a fűtés volt. Hosszas tanakodás és kutakodás után végül az elektromos fűtés mellett döntöttek mert rengeteg jó véleményt olvastak róla. És tényleg, az elektromos fűtés vélemények nagyon pozitívak.

Először is, a beépítésük sokkal gyorsabb, olcsóbb, és kevesebb erőfeszítést igényel, mint mondjuk egy vizes fűtő rendszer beépítése. Hiszen nem kell csöveket berakni mindenhova, vagy víz rendszerrel bajlódni. Csupán a betonra kell fektetni a fűtő paneleket. Ezért a telepítése nagyon gazdaságos és hatékony.

Továbbá rengeteg előnye is van az elektromos padló- és falfűtésnek a többi fűtéshez képest.

Például nem kell pára lecsapódástól tartani, és a port sem kavarja fel, és így sokkal egészségesebb ezeknek a rendszereknek a használata, mert nem kell attól félni hogy penészes lesz a fal egy ponton. És a port sem lélegezzük be fölöslegesen.

Ugyanakkor nem csak nekünk jobb hanem a bolygónak is, mert sokkal gazdaságosabb, hiszen a padló és fal fűtés akkor is kellemes hőérzetet nyújt, ha 2-3 fokkal hidegebbre állítjuk a termosztátot.

És persze komfortosabb is, hiszen mondjuk egy fürdőszobába telepített padlófűtés nagyon kényelmes tud lenni, hogy tusolás után nem a hideg csempére kell lépnünk, hanem egy kellemes meleg padlóra.

Nem kell azon aggódni hogy mindig mamuszban kell járkálni nehogy felfázzunk, vagy azon hogy a gyerekek a hideg kövön ücsörögnek.

A padlófűtés egyenletes meleget jelent a szoba minden pontján. Nincs az, hogy van egy radiátor ami mellett forróság van azért, hogy a szoba többi részében kellemes legyen az idő, vagy fordítva, nem kell fagyoskodni sehol a lakásban csak azért, mert pont a radiátor mellett ül valaki.

Kevesebb hőveszteséggel jár mint más típusú fűtések, hiszen nem a levegőt melegítik föl, hanem közvetlenül sugározzák a hőt. És a falak is jól megtartják a meleget, így az nem szökik el. Továbbá nem igényelnek karbantartást, és szinte bármilyen burkolat alá beszerelhetőek.

Ami a barátaimnak még egy rettentő fontos szempont volt, az az hogy az egész fűtés rejtett, tehát nincsenek nagy ronda radiátorok a ház különböző pontjain, amik foglalják a helyet. Ők a maximális térkihasználásra törekednek a lakásuk építésekor, mert a telek alapvetően kicsi, de a lehető legnagyobb életteret szeretnék kihozni amit lehet.

Az interneten is mutattak elektromos fűtés véleményeket, ezek szintén mind dicsérték a technológiát ami modern és új szerű itthon. Ugyanakkor már bizonyított különböző külföldi országokban, mint például Kínában vagy Szerbiában.

A barátainknál már el is kezdték a beszerelést, és eddig nem bánták meg. Profi emberek dolgoznak a házukon, akik nagyon segítőkészek és lelkiismeretesek. Teljesen megéri nekik ezt a fűtési típust választani.

És nekünk is nagyon ajánlották, hogyha egyszer építkezésre vagy lakás újításra adnánk a fejünket, érdemes elgondolkozni az elektromos fűtésen. Szerintem a fenti érvek alapján mind megfontolandónak tartjuk ezt a tanácsot.

Ezért jó ha az emberek mindig össze tudnak jönni, hogy megvitassák az ilyen nagy kérdéseket és tapasztalatot cseréljenek, mert ezekből a beszélgetésekből mindenki tanul, ugyanakkor jól szórakozunk.