A legjobb gulyásleves és egy balatoni csapatépítés

Mostani történetem egy pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor munkatársaimmal épp az idei csapatépítő hétvége programjának lehetőségét latolgattuk egy finom kávé és Zsuzsi kolléganőm által sütött mézes krémesekkel kezünkben. Nem tagadom, eleinte leginkább a süti miatt csatlakoztam, de biztos nem kell ezt magyaráznom senkinek… ki tudna ellenállni a házi mézes krémes varázsának? A kezdetekben csak egyszerű beszélgetésnek indult a dolog, egy pár perc, de maximum negyed óra alatt viszont egy komoly, szinte már stratégiai megbeszélésbe csapott át a dolog… a fő téma: hova menjünk és mit csináljunk az éves csapatépítésünk során?

Korábban már sok mindent kipróbáltunk, a közös főzéstől kezdve a társasjátékokon át egészen a tavalyi tandemugrásig (igen, jól olvastátok, ezt is megcsináltuk közösen és fergeteges élmény volt), így az idén inkább valami kicsit nyugisabb, de mégis élménydús dologra vágytunk… vagyis, hogy pontosítsak, én először kizárólag a mézes krémesre vágytam, de amint meghallottam, hogy kollégáim milyen ötletekkel rukkolnak elő, már én is teljesen belevetettem magam a témába.

Ekkor jutott eszembe, hogy Balázs barátom legutóbb egy Balatonhoz tett kirándulásáról mesélt nekem, ahol hajót béreltek és vízen töltötték az éjszakát. Kapva a hirtelen beugrott ötleten gyorsan írtam Balázsnak, hogy küldje el az oldalt, ahonnan ők bérelték a hajót és írjon róla pár sort, gondoltam egy kis kedvcsináló ajánlásnak is jó lehet majd azon kollégáim számára, akik vonakodnak, vagy ódzkodnának az ötlettől. Szerencsémre Balázs épp telefonközelben volt, így pár percen belül már a balatonpro.hu oldalt böngésztem, ahol csapatépítő programok szervezéséhez is találtam ajánlatokat. Amikor már biztos voltam benne, hogy ettől nekünk valóbb dologról már nem nagyon fog szó esni, be is vetettem az ötletemet a nagyközönségnek: egy hétvégés vitorlás csapatépítés a Balatonon. Meglepetésemre, nem váltott ki nagyobb visszakozást ötletem és úgy tűnt, mindenkinek tetszik a felvetés.

Mivel cégünk elég kicsi, így azzal sem kellett törődnünk, hogy hogyan osszuk majd fel a csapatokat, hiszen mind a nyolcan elférünk majd a 6-10 fős hajók egyikén. Ekkor már egyébként az összes kollégámnak át kellett küldenem a BalatonPRO oldalát és együtt fedeztük fel lehetőségeinket, hogy egy olyan megoldást találhassunk, ami mindenkinek kedvez.

Miután kiválasztottuk a szerintünk ideális összeállítást, legalábbis előzetesen, fel is vettük a kapcsolatot a BalatonPRO csapatával, hogy – reményeink szerint – az egyik legjobb csapatépítő hétvégénket tudjuk megszervezni. Személy szerint nekem az is rettentő szimpatikus volt, hogy rossz idő esetén is tudnak hasonló színvonalas programot biztosítani, hiszen az időjárás mégis csak egy elég fontos szempont egy ilyen rendezvényhez.

Az esemény napján izgatottan keltem – és mint utólag kiderült, kollégáim is. Alig vártam, hogy végre én is részt vegyek egy vitorlás programon a Balatonon, mert bevallom, még soha nem volt hozzá szerencsém. Együtt utaztunk Siófokra, ahol a cég vitorlásainak a bázisa található, és vetettük bele magunkat a hétvégébe már a helyszínre vezető út alatt. Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom, hogy minden várakozásomat felülmúlta az esemény: remek kapitány, kiváló társaság, és még egy nagyon komoly gulyásleves is becsusszant a képletbe ebédkor – talán a legjobb, amit eddig ettem. Az idő szerencsére kiváló volt, így egész nap élvezhettük a kilátást és egymás társaságát eső és vihar nélkül. Annyira “feelinges” volt a Balaton közepén pihenni, ahogy azt eddig csak filmekben láttam, hogy eleinte el sem hittem, hogy ez velem történik – és a kollégáim is így éreztek.

A BalatonPRO professzionizmusának és segítőkészségének hála a csapatépítésünk vitorlázással töltött ideje (is) tele volt mókával, kacagással, remek ételekkel és természetesen a fürdés sem maradt el! Ha valaki hasonló program után nézelődik, csak ajánlani tudom őket!

csapatépítő programok