Az étteremben még egy csavart fagyikat nyomó gép is volt!

Van egy vidéki étterem, ahová nagyon szeretünk járni a szüleimmel. Ez volt talán az első igazán különleges hely, ami valamilyen extra imágóval indult, nem pedig egy hagyományos étterem volt. Mitől volt igazán különleges? Hát attól, hogy ez egy igazi, amerikai típusú hely volt – illetve most is az -, amiből előtte csak a fővárosban lehetett találni egy-kettőt. Így viszont ezt az élményt akár vidéken is átélhettük és nem kellett hozzá a fővárosba jönnünk – ez egy nagy könnyedséget adott. A berendezések, az ételek, a kiszolgálás, minden nagyon autentikus és közben mégis egyedi ezen a helyen. Nagyon szeretem a nagy hamburgereiket és a csupa cukros, de annál finomabb üdítőiket. De ami a legkirályabb, az talán a csavart fagyit adó gépezet, ami csak időnként működik. Vajon ők is a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalról rendelték?

Nem tudom, és nem is fogom megkérdezni. Igazából én is csak egy ismerősömön keresztül hallottam egyáltalán erről az oldalról, merthogy egyébként magamtól nem jutna eszembe fagyigépeket keresgélni. Másnak viszont eszébe jutott más kapcsán, és szerencsére engem is beavatott a dologba. Én meg alapvetően nyitott vagyok minden új ismeretre, ezért arról is szívesen hallgattam a kiselőadást, hogy milyen fagyigépek és más egyéb fagyis berendezések érhetők el a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán.

Az rdealer.hu oldal egy vegyes kereskedő oldal, ahol bisztrókhoz, fagylaltozókhoz és más egyéb vendéglátó egységekhez szükséges alapvető és kevésbé alapvető berendezéseket lehet rendelni, illetve nézegetni. Egyrészről vannak teljesen új termékek, amiket még senki sem használt és ezek előrendelhetőek. Aztán vannak olyan termékek, amik már használatban voltak korábban, viszont még mindig nagyon jó állapotban vannak és tovább értékesíthetők. Ezek megoldást jelenthetnek azoknak a vevőknek, akiknek nincs olyan nagy kezdőtőkéje az induláshoz, vagy éppen csak tapasztalt róka már annyira, hogy eldöntse, hogy miből érdemes megvenni a zsír új cuccot és miből tökéletesen elég a használt is.

Ha lépésről-lépésre haladok a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán, akkor ilyen termékek jöhetnek szembe például: fagylaltgép, ami krémfőzőt is tartalmaz, vagy mondjuk fagylaltpasztörizáló. Az árak nincsenek kiírva, de telefonon keresztül lehet érdeklődni a konkrétumok iránt. Aztán van egy jó nagy halom fagyis vitrin. Ez az egyik kedvenc termékem, hiszen ez az, amiben ott van a rengeteg ínycsiklandó édesség – vagy sósság -, amiért az ember mindig epekedve megy be a fagyizóba. Ebből aztán tényleg azt lehet mondani, hogy minél több fér bele, annál jobb, szóval minél több rekeszes, annál több finomság fér el benne. Létezik 18 tégelyes verzió, van ennél nagyobb is, a 24 tégelyt elbíró, de ahol csak kicsi a hely, ott a 12 tégelyes is bőven elég lehet. Hiszen lehet, hogy valahol csak 12 féle fagyi van (az is rengeteg!), de az a 12 annyira extra és különleges, hogy mégis a csodájára jár az egész falu vagy város, vagy akár az egész ország.

Ha én fagylaltozót nyitnék, akkor biztos, hogy a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer weboldalán néznék körül első körben, mert itt tényleg annyi eszközzel találkoztam szembe már nagyon rövid idő alatt is, hogy nagy valószínűséggel könnyű lenne meglelni a tökéletes felszereléseket. Aztán ha még tovább is gondolnám a bútort, vagy a technikai felszerelést, akkor már egy olyan oldalról tudnék rendelni az rdealer.hu személyében, amit már bejárattam, leteszteltem és megbízok benne. Ez olyan jól hangzik, hogy lehet, hogy meg is csinálom és elindítom a “Pisztácia nem is volt” fagyizómat! Ott találkozunk, ugye?!