Probléma mindig akad, de ahogy mondtam: nem szabad feladni

A múltkor hosszan ecsetelve osztottam meg veletek, hogy mennyire fontos segítség a vendéglőm működtetésében egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldal, hiszen annak a segítségével találok mindig takarítónőket. Felbuzdulva a sok köszöneten, amit a bejegyzésért kaptam, arra gondoltam, hogy más vendéglős tapasztalataimat is megosztom veletek, hiszen úgy látszik, hogy mások is vagytok olyan helyzetben, mint én, és így segíteni tudok nektek.

hajdú aquastic villanybojler árMost arról szeretnék beszélni nektek, hogy hogy oldottam meg, amikor tizenegy év után, szinte tökéletesen egyszerre ment tönkre két villanybojler is a vendéglőben (az egyik az, amelyik a mosdókat látja el meleg vízzel, a másik a konyhát). Tényleg olyan volt, mintha össze beszéltek volna. Kihívtam egy szerelőt (mondjuk már egyik gépre sem volt garancia), de sajnos nem tudta megjavítani őket. Vagyis megtehette volna, de új alkatrészeket kellett volna hozzá vásárolnom, ami miatt több pénzbe került volna, mint az újak vásárlása. Ráadásul ajánlott is egy webáruházat, ahonnan rendelhetek magamnak villanybojlert, melyet további 25.000 forintért ki is cserlének nekem. Természetesen így tettem, és rendeltem a vendéglőmbe két Hajdú villanybojlert. Mindenesetre, biztosra mentem és beírtam a keresőbe, hogy hajdú aquastic villanybojler ár, azért, hogy lássam, hogy máshol nem jönnék-e ki esetleg olcsóbban, hiszen két bojler egyszerre, beszereléssel nem olyan kis befektetés. De azt kell hogy mondjam, hogy a szerelő igenis tudta, hogy miről beszél és mit ajánl nekem, mert ennél jobb ajánlatot sehol sem találtam az internet bugyrai között.

Szóval rendeltem magamnak két darab Hajdú AQ 120ErP elektromos melegvíztárolót villanybojler cserével együtt. Hogy miért volt szükségem ilyen 120 literes vízmelegítőre? Nem mondom, hogy mindig teltház van nálunk, de már meséltem, hogy mennyire szeretik a halászlevünket a környéken. Néha olyan sokan vannak, hogy a mosdókat folyamatosan használják, és ilyenkor nagyon gyorsan el tud fogyni a meleg víz, ha nem elég nagy a bojler. Ugyanez igaz a konyhán is, ahol, ha sok a vendég és a megrendelés, akkor nagyon nagy a pörgés és sok meleg vízre van szükség kézmosáshoz, mosogatáshoz és más dolgokhoz.

Szóval, ez a bojler, amit megvettem egy zártrendszerű bojler, amely függőleges forróvíztárolóval rendelkezik. A márkát azért választottam, mert otthon is ilyen bojlerünk van és nagyon jól szolgál. Egy vendéglőben pedig nagyon fontos a megbízhatóság, mert nem csak magadról és a családodról kell gondoskodj, hanem a fizető vendégeidről is. A bojleren egyébként kivezetett hőfokszabályozó van, ami lehetővé teszi azt, hogy szabályozni tudjam a víz hőmérsékletét. Ez azért tetszik nekem, mert például a mosdókban alacsonyabb hőfokra tudom állítani a víz hőmérsékletét, hiszen ott senkinek sincs szüksége tűzforró vízre, ezzel pedig spórolni tudok. A bojler kétszeresen is védett: tűzzománc bevonattal van ellátva és magnézium aktív anód és biztosítja a korrózióvédelmet. A vendéglőben kifejezetten lágy víz van, ami neve ellenére nagyon agresszív és szeret mindent belepni vízkővel. Ezért ez a dupla védelem nagyon jól jön majd. A készülék egyidejűleg képes több csap ellátására is: mondanom sem kell, hogy ez alapfeltétel volt a választásnál. Mindemellett pedig, mivel iható víz folyik a csapjainkból, ezért az is fontos tudnivaló, hogy a bojler belsejében a víz megtartja ezt a tulajdonságát. Persze azért nem írom ki sehova, hogy iható a csapon a víz, mert akkor még nem fognak vizet vásárolni a vendégek.

A 32 kilós villanybojlerre öt év garanciát vállalt a villanybojlerbolt.hu online webshop, a bojler részegységeire pedig két év garanciát. A megvásárolt bojler mellé kifizetett 25.000 forint a cserére tartalmazza a bojler házhozszállítását, a régi készülék leszerelését, valamint, természetes módon az új bojler felszerelését és üzembe helyezését. Azonban mindez nem tartalmazza a régi bojler elszállítását. Azt hinné az ember, elsőre, hogy ez nem is gond, de a bojlerek veszélyes hulladéknak számítanak, ezért el kell szállíttatni őket, nem lehet csak úgy eldobni. De egyébként ezt is az online webshopról tudom, soha senki nem mondta nekem, szóval nagyon hálás vagyok érte. De a beszerelés egyértelműen topp szolgáltatása nem más, mint hogy nem kell külön villanyszerelőt és víz szerelőt is hívnom, hogy üzembe lehessen helyezni a gépeket. Mert megtehettem volna, hogy elmegyek, személyesen megvásárolom valahol a bojlereket, aztán elhozom a vendéglőbe, és hívok két szerelőt. De higgyétek el, hogy ez sokkal drágább és nehézkesebb lett volna, mint ez a szolgáltatás, amit igényelni lehet erről az online webáruházból.

Szóval így oldottam meg a meleg víz kérdését a vendéglőben. Természetesen nem volt kellemes az öt nap, amit meleg víz nélkül töltöttünk, de még így is nagyon gyorsan megoldódott az egész. Hiszen még a probléma napján hívtam ki magamhoz a szerelőt és már másnap meg is rendeltem a bojlereket az oldalról. És négy napra rá már érkeztek is a bojlerek és a szerelők.