Az éttermi élmény vett rá, hogy online Aldi újságot nézzek

Étterembe betérni nem csak azért jó, mert végre valahára nem nekem kell főzni vagy mosogatni, hanem mert alkalmam nyílik megízlelni, hogy klasszikus fogásokat mások hogyan készítenek el. Legyen szó akár milyen ételről a legegyszerűbb rántott hústól a Stefánia vagdaltig, a húslevestől a szegedi halászléig, minden elkészítési módra, minden apró kis szakmai trükkre kíváncsi vagyok. Nem, mielőtt bárki kérdezné, nem vagyok hivatásos szakács, csak egy egyszerű családapa, aki imád főzni, és imádja finomságokkal jóllakatni a családját és a barátait ha vendégség van. Viszont egy-egy ilyen esemény néha komoly előkészületeket igényel, és ha nincsenek az Aldi Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső elnevezésű oldalon, akkor továbbra is véletlenszerűen válogathatnék a dolgok között az áruházban.

Egyszer egy étteremben fűszeres apróhúst rendeltem zöldségkörettel, és annyira finom volt, hogy nem akartam hinni a saját ízlelőbimbóimnak. De komolyan, régen esett ennyire jól étel, és valahogy nagy nehezen rávettem a pincért egy kis extra borravalóval, hogy megkérdezze a szakácsot, milyen fűszereket használt a falatok pácolásához. Nem sokkal később visszajött, és legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy Aldiban kapható, előkészített fűszer-keveréket használt, nincs benne semmi különös. Részben csalódott voltam, részben viszont fel is lelkesültem, hogy nekem is van ezek szerint esélyem ugyanezt otthon elkészíteni. Onnantól kezdve valahányszor Aldiban jártunk, mindig kerestem, hátha találok olyan keveréket, de nem volt szerencsém, úgy tűnik ez egy szezonális termék.

Mivel hozzánk nem dobnak be reklámújságot, így csak akkor volt alkalmam körülnézni, ha éppen oda tértünk be. Viszont a feleségem, áldassék a neved, drága asszony, olyan felfedezést tett, ami alapjaiban változtatta meg a stratégiámat a keresésben. Egyszer arra mentem haza munkából, hogy a telefonját bújja, és kis ártatlan arccal újságolta, hogy itt egy oldal, rajta az Aldi Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső volt a neve, és még ezen kívül jó néhány üzletlánc aktuális akciós újsága is megtalálható rajta. Engem különösen az Aldi újságok érdekeltek, úgyhogy rávetettem magam, és visszamenőleg is elolvastam jó néhány kiadványt, hogy pontosan be tudjam azonosítani azt a bizonyos keveréket.

Végül aztán nem kellett sokat várnom, mindössze kitartóan kellett hogy böngésszek. Egy-két héttel később ismét pörögtek a kezemben az Aldi Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső oldalon, amikor felfedeztem, hogy hoppá, megint van a kínálatban az a bizonyos fűszer-keverék! Úgy megörültem, hogy már másnapra megbeszéltem a nejemmel egy bevásárlást az Aldiba. Ami csak volt ebből a fűszerből, azt mind felvásároltam, és megegyeztünk, hogy a hétvégén ebédre reprodukálhatom az étteremben evett apróhúst. Legnagyobb örömömre elképesztően jól sikerült, pontosan olyan lett, mint amilyenre terveztem! Bár minden kísérletem ilyen remekül sülne el (vagy ki), hiszen a kitartás és a türelem meghozza a gyümölcsét.