Aki keres, talál

Ha jól jön ki a lépés, havonta egyszer a barátaimmal a kedvenc éttermünkben vacsorázunk. Szerintem ez nem luxus, ennyit minden dolgozó ember megengedhet magának. Nagyon jó hangulatban szoktak telni a vacsorák, általában pár üveg bor is elfogy melléjük.

A legutóbbi ilyen vacsorára Fülivel, a társaság vagányával együtt mentünk. Már csak pár utcára voltunk az étteremtől, mikor Füli meglátott egy motorosboltot. Először csak a kirakat előtt állt, és csorgatta a nyálát. Pár perc múlva megkérdeztem, hogy bemenjünk-e körülnézni. Látszott az arcán, mennyire boldoggá teszi a kérdésem; már nyitotta is az ajtót. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel a kérdéssel másfél órányi nézelődést és érdeklődést szabadítok magamra.

Szóval bementünk az üzletbe, Füli pedig elkezdett bukósisakokat nézni. Elég közvetlen figura, rögtön összehaverkodott az eladóval, elkezdtek motoros sztorikat mesélni, láthatóan jól érezték magukat, míg én magányosan álldogáltam az egyik sarokban. Már épp szólni akartam Fülinek, hogy én tovább megyek az étterembe, amikor belépett egy nagyon jóképű srác. A motorosbolt hirtelen számomra is álmaim helyévé vált, csak bámultam a fiút, aki csizmákat próbált. Úgy köszöntötte az eladót, mint régi ismerősét, gondoltam törzsvendég az üzletben, vagy csak haverok Palkóval, a boltossal.

A jó srác, akit, mint kiderült Marcinak hívnak beszélgetni kezdett Fülivel. Különböző bukósisakokról mondta el a tapasztalatait, a véleményét, látszott, hogy ért a témához. Aztán egyszer csak felém fordult, s megkérdezte, nem untat-e nagyon a barátom. Ekkor esett le, hogy azt hiszi, Füli és én együtt vagyunk! Gyorsan elmondtam, hogy nem a pasim, csak a barátom, és egy közös vacsorára igyekszünk. Füli kapott az alkalmon és meghívta Marcit is. Lehet, hogy észrevette rajtam, hogy bejön a srác, vagy csak neki volt olyan rokonszenves, hogy jobban meg akarta ismerni, ez a mai napig nem derült ki. Marci örömmel elfogadta a meghívást, de elmondta, hogy ma mindenképpen ki kell választania egy motoros csizmát a következő heti túrájukra, nem húzhatja tovább. Elmesélte, hogy már vagy egy hónapja bejárkál a motorosboltba, de eddig még nem sikerült választania. Mikor erre azt találtam mondani, hogy biztosan azért, mert mérleg a horoszkópja, kicsit furcsán nézett rám. Mondjuk nem csak ő, hanem az összes pasi, aki hallotta. Úgy tűnt, egy pillanatra megfeledkeztem róla, hol is vagyok. A kis közjáték után mindenki visszatért az eredeti tevékenységéhez, Füli bukókat válogatott, Marci csizmákat próbált, Palkó pedig kettejük közt cikázott különböző dobozokkal megrakodva. Közben persze jó tanácsokat is osztogatott. Én meg nem akartam előre menni, így elkezdtem nézelődni, és közben rájöttem, hogy Fülinek nemsokára itt lesz a szülinapja, kinézhetnék neki innen valamit, amire közösen összedobjuk a pénzt.

Így hát a táskák felé vettem az irányt, mivel ruhát a méretezés miatt nem szívesen választottam volna neki. Úgy tettem, mintha nem igazán érdekelne a dolog, csak úgy mellesleg megkérdeztem Fülit, hogy amúgy motoros táskája van-e. A nemleges válasznak nagyon megörültem, egy ilyen cuccnak tuti örülne a szülinapjára.

Úgy határoztam, hogy előbb felvezetem az ötletet a többieknek, és ha rábólintanak, visszajövök, és majd Palkó tanácsaira hagyatkozom. Közben a fiúknak nagy nehezen sikerült kiválasztaniuk egy-egy cuccot, amit meg is vettek.

Mire odaértünk a vendéglőbe, a többiek már a desszertet ették. Mit ne mondja, jól elkéstünk, de szerencsére senki nem haragudott, örültek, hogy végül odaértünk, a legtöbben már nem bíztak benne. Marcit is mindenki nagyon megnyerőnek találta, a lányok különösen odavoltak érte. Persze egy pár perc múlva kiderült, hogy menyasszonya van, így maximum kedves barát válhat belőle.

A srácok nem hazudtolták meg magukat, rögtön folytatták a motoros témát. Én meg örültem, hogy végre egy kis női beszélgetésbe kezdhetek két barátnőmmel. Elsuttogtam nekik, hogy mi a tervem Füli születésnapjára, mindketten támogatták az ötletem. Annyira rápörögtem a témára, hogy még kaja közben gyorsan írtam egy körlevelet a többieknek is, nem bírtam tovább várni.

Szerencsére az ötletem mindenki támogatta, így most itthon ülök, és a neten böngészem a motorosbolt kínálatát, holnap akarok bemenni Palkóhoz, hogy kiválasszam Füli szülinapi táskáját. Remélem tényleg örülni fog neki.