A halászcsárdának most már napelemmel működik az energiaellátása

Több generáció óta a halászatból élünk meg a családommal. Ez most már nálunk tradíció. Van egy kedves kis halászcsárdánk a város szélén, ahol minden nap szinte mindig ugyanazok a vendégek jönnek. Kellemes az egész környezet és öröm itt dolgozni. Nem kell amiatt aggódnunk, hogy valami nagyobb étteremláncnak vagyunk a tagjai.

Ez a szabadság azonban nagyobb felelősséggel is jár. A minőséget nekünk kell biztosítanunk, ha a vevők pedig csalódnak ebben, akkor biztosan át fognak térni egy másik étterembe, ahol olcsóbbak az árak. De nem csak ilyenekről szól ez a felelősség. Hanem arról is, hogy milyen energiaforrással üzemeltetjük a csárdát.

Egyre jobban érdekelni kezdett, hogy létezik-e napelem eu pályázat. Megfontoltam már többször, hogy beruházok erre a megújuló energiaformára, de nem voltam sosem biztos benne. Ekkor futottam bele a Spóroljnapelemmel nevű oldalba, ahol mindent megtudtam arról, hogy létezik-e napelem eu pályázat.

Sajnos jelenleg minden pályázat szünetel a nagy érdeklődés miatt. Idén nyártól pedig egy új fizetési rendszer lesz a felvett hitelekhez, az Európai Unió hatására. A Spóroljnapelemmel oldal azt ajánlotta, hogy még ezelőtt oldjuk meg a napelem megvételét. Vakartam a fejemet, hogy honnan tudnék én előteremteni ennyi pénzt.


Ekkor jött a következő figyelmeztetés, hogy keresni kell a pályázatokat folyamatosan. Nem kell attól elkeseredni, hogy a napelem eu pályázat jelenleg szünetel. Bármelyik nap meghirdethetnek egy újfajta pályázatot. A szünetek miatt arra tudok következtetni, hogy nagy az érdeklődés a napelemek iránt. Őszintén, ki ne tudná ezt megérteni?

napelem eu pályázat

Engem gyerekkorom óta lenyűgöztek ezek a szerkezetek. Annyira szép már a kialakításuk is. Ha valakinek megláttam a házán, mindig elámultam. Főleg, hogy akkoriban ez a technológia még gyerekcipőben járt. Mára azonban egyre inkább releváns lesz az, hogy a napsugarakból kinyert energiával lássuk el árammal a házunkat. A Spóroljnapelemmel oldalon teljes tájékoztatást kaptam arról, hogy milyen napelemek léteznek jelenleg.

Tehát azért érdemes aktívan keresni a pályázatokat, mert nagyon hamar betelhetnek. Pedig elég szuper ajánlatnak hangzik mondjuk egy nulla százalékos kamatú hitel. Igen, korábban ilyenekre is volt lehetőség és simán lehet, hogy 2021-ben újfajta támogatásformák is elindulnak. Én az elkövetkező egy évben biztosan ezeket fogom figyelni az interneten.

Emellett pedig folyamatosan spórolok, hátha egy napelem eu pályázat sem kell majd ahhoz, hogy vásároljak egyet. Most ezen megdöbbenhettek és kérdezhetitek: Nem túl drága egy napelem ahhoz, hogy egyedül megteremtsd a hozzá szükséges pénzt? Valóban nem olcsó beruházások, de ha végiggondoljuk, egy kocsira például szívesen félreraknak emberek hasonló mennyiségű pénzt. A kocsi pedig annyiból hasznos csak, hogy gyorsan el tudunk vele jutni bárhova. Viszont miután megvettük, azután is folyamatosan költenünk kell rá.

Egy napelem ennek a fordítottja. Ha egyszer megvásároltuk, onnantól szépen lassan, folyamatosan visszahozza a befektetett pénzt. Ez azoknak szól, akiket nem érdekel a környezetvédelem annyira. Akik pedig fogékonyabbak a bolygónk jövőjének kérdésére, azokat nem kell nagyon győzködni. Tehát van egy drága berendezés, amire egyszer kell költeni, azután pedig pénzt hoz a lakáshoz, mellette pedig segít fenntartani bolygónk ökoszisztémáját. Innentől szerintem nem számít, hogy van-e napelem eu pályázat vagy sem. A saját felelősségednek kell érezned ezt a kérdést, mert mindenkire kihat. Nem csak rád, hanem gyermekeidre is. Ha pedig rájuk gondolsz, akkor elhiheted nekem, sokkal kevésbé fog drágának tűnni egy ilyen eszköz beszerzése. Hasznosabb, mint egy autó az biztos.